Forrasztópáka

Weller Magnastat
weller_magnastat

A Magnastat elv

A hőmérséklet-szabályozás a WELLER Magnastat elv alapján történik. Hideg csúcs esetén az állandó mágnest a ferromágneses hőmérséklet érzékelő vonzza. Ezáltal A kapcsoló bekapcsol. Amint az érzékelő közeledik a Curie-ponthoz, úgy veszít ferromágneses tulajdonságaiból és a állandó mágnest már nem tudja megtartani. A mágnes leesik és a kapcsolót kikapcsolt állapotba állítja, ami által megszakad a fűtőelem áramhozzávezetése. Ha a csúcs kissé lehűl, akkor a hőmérséklet érzékelő ismét vonzza az állandó mágnest és bekapcsol a tápellátás. A hőmérséklet érzékelők (Magnastat) kapcsolási hőmérsékletei csak rendkívül csekély mértékben térnek el (kicsi a szórás) és nincs öregedésből vagy anyagfáradásból eredő kopás. Ennek az elrendezésnek további előnye, hogy a csúcs cseréjekor a páka ki van kapcsolva. Tehát hiányzó forrasztócsúcs esetén a fűtőtest nem ég le.

w_101Weller W101 mágneskapcsolós forrasztópáka

A Weller W101 forrasztópáka sokoldalúan használható igényes forrasztási munkákhoz nagy termikus érzékenységű elektromos alkatrészeknél. (100W)

W201Weller W201 mágneskapcsolós forrasztópáka

A Weller W201 nagyobb hőigényű forrasztásokhoz alkalmazható nagyobb teljesítménye miatt. ( 200W)

Weller DSX 80 a kiforrasztópáka
Weller DSX 80 Kiforasztopaka
A termelésben felállított javító- és munkaállomásokon a forrasztás mellett legtöbbször meg kell teremteni a lehetőséget a forrasztóón eltávolítására is, amelyre számtalan megoldás született a korábbiakban. A legjobb alternatívának a melegítést és az ónszippantást egyesítő ónszippantós forrasztópáka bizonyult. A Weller kínálatában ezt a változatot a jól bevált DS 80-as pákatípus képviseli. A DS 80-as szériát a gyár szakemberei továbbfejlesztették, és megalkották a DSX 80-as sorozatot is, amely a fej rögzítésében különbözik elődjétől. A csavarmenetet kúpos kiképzés váltotta fel. Az új fejprofil előnye a jobb hőelvezetésben és a könnyebb, gyorsabb cserélhetőségben nyilvánul meg.

DSX_80Weller DSX 80 kiforrasztópáka

80W teljesítmény, DX pákahegy sorozat, ESD védelem, 24V. WSA,WMD és WDD állomásokhoz csatlakoztatható kiforrasztópáka.

Divi WordPress Theme